74-vuotiaana sähköauton kuskiksi!

Mitä vinkkejä eläkepäivillä sähköauton hankkinut seniori antaisi sähköautoa harkitseville? Sain lähipiiriini uuden sähköautoilijan vuonna 2020, kun 74-vuotias äitini hankki Opel Corsa-e:n. Tässä hänen kokemuksiaan.

Mitä vinkkejä eläkepäivillä sähköauton hankkinut seniori antaisi sähköautoa harkitseville? Sain lähipiiriini uuden sähköautoilijan vuonna 2020, kun 74-vuotias äitini hankki Opel Corsa-e:n. Tässä hänen kokemuksiaan.

Sähköauton latausmahdollisuus omassa taloyhtiössä oli ratkaiseva tekijä

”Kiinnostuin sähköautosta kun muutin sellaiseen taloyhtiöön, jossa minulla on mahdollisuus ladata sähköautoa. Asun taloyhtiössä, jonka autopaikoille on mahdollista asentaa latauspistoke. Tämä tekee lataamisesta tosi helppoa.

Toinen ostopäätökseen vaikuttava tekijä oli se, että Opel mainosti sähköautoa, jolla pääsee 360 km. Tätähän Opel Corsa-e:llä ei todellakaan pääse, varsinkaan talvella, mutta ei se haittaa.

Arki sähköautolla on huoletonta, ei tarvitse välittää mistään muusta, kuin että pissapojassa on vettä. Latailen autoa silloin tällöin, ehkä kerran viikossa nyt korona-aikana. Kun tulee pidempää reissua, lataan toki useammin, tai yön yli akun täyteen.”

Pikalatauspaikkoja on maantiellä ajaessa liian vähän

”Ajamisen helppous on ollut yllättävää – se miten helppoa autolla on liikkua ja miten hyvä kiihtyvyys siinä on! Sähköauto lähtee valoista tosi nopeasti.

Minua auttoi se, että tuttu sähköautokuski neuvoi ja näytti miten pikalataus toimii. 74-vuotias sai apua nuoremmalta sähköauton käyttäjältä!

Kun ajan pidempää matkaa, en ole puhelimen varassa pikalatauspisteillä, vaan käytän tägejä.

Negatiivista on se, että pikalatauspaikkoja on maantiellä ajaessa liian vähän. Niitä pitäisi olla huoltoasemaa kohden enemmän kuin vain se yksi, joka saattaa olla varattu. Mökkireissuni on muutama sata kilometriä. Koen, että on hieman tylsää, että ajaessa joutuu jännittämään, onko se latauspaikka vapaana mihin olen ajatellut meneväni lataamaan.

Muuten ei mitään negatiivista. Kesää odotan, että pääsen ajamaan maanteillä kesärenkailla ja näen, mikä auton todellinen toimintamatka on lämpimällä säällä.”

Lähipiirin kokemukset vaikuttivat vahvasti sähköauton hankintaan

”Ilman muuta kannattaa vaihtaa sähköautoon, jos autoa on mahdollisuus ladata kotona. Toki asia on myös taloudellinen, sähköautot taitavat olla yhä kalliimpia kuin polttomoottoriautot. Ymmärrän myös, että maaseudulla asuvilla tilanne on erilainen, mutta olisiko silloin hybridi hyvä vaihtoehto? Lähipiirin kokemukset vaikuttivat vahvasti valintaan. Uskalsin luottaa siihen, että sähköauto ja lataus toimii.”

Sähköauto
Opel Corsa-e vei kuskin joulun viettoon Itä-Suomeen.

Author: paulasavonen

Perheenäiti Espoosta kirjoittaa arjen kokemuksista sähköautoilusta perheessä, jossa on kaksi sähköautoa ja kaikki matkat kuljetaan sähköllä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s