Sähköauton lataus Espoossa: TOP 5 -latauspaikat

Olen ajanut yli 2 vuotta täyssähköllä. Missä lataan auton arkisin? Ajattelin listata [rumpujen pärinää] – suosikkilatauspaikkani.

Ennen kuin hyppään listaani, 2 asiaa sähköauton latauksesta arkiajossa heille, joille asia ei ole niin tuttu:

– Täyssähköautoa ei tarvitse ladata pääkaupunkiseudulla ajellessa joka päivä. Ajan vanhaa Nissan LEAFia ja siinäkin rangea eli toimintamatkaa on pitkälti toista sataa kilometriä.

– Iso osa latauksesta tapahtuu meillä kotona. Kotilataus onkin sitten eri tarina – tämä blogi keskittyy suosikkilatureihini kodin ulkopuolella.

Ja tässä arjen listaa – TOP 5 -latauspaikat Espoossa ja Helsingissä:

1. Matinkylä, Iso Omena, liityntäparkki

Minusta on aivan mahdottoman mukavaa ajaa aamulla Ison Omenan liityntäparkkiin ja nakata auto kiinni laturiin. Jatkan Ompun liityntäparkista metrolla keskustaan töihin. Tämä latauspiste on pelastanut minut erityisesti silloin, kun olen unohtanut laittaa auton lataukseen edellisenä iltana vaikka akku olisi melko tyhjä ja tiedossa olisi samana iltana esimerkiksi harrastusrumbaa sinne sun tänne.

Ompun liityntäparkki maksaa HSL:n matkakorttia näyttämällä 2 euroa / 10 tuntia. Latausta operoi Virta. Lataustolppia on tusinanverran. Näitä lisää!

2. Saunalahti, S-Market

Saunalahden S-Market avasi sähköautojen latauspisteet samoihin aikoihin, kun pari vuotta sitten liisasin Nissan LEAF:in. Latausmahdollisuus lähikaupassa vaikutti jonkin verran päätökseeni valita täyssähköauto. Lataus on maksutonta – ainakin toistaiseksi.

Saunalahden S-Marketilla latasin myös pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa autoa kodin ulkopuolella. Se oli jännää!

3. Kauppakeskus Merituuli, Suomenoja

K-Lataus operoi Merituulen latureita. Merituulessa tulee silloin tällöin piipahdettua muutenkin. Siellä on esimerkiksi HopLop, jossa on aika ajoin lasten synttäreitä. Autoa ladatessa voi käydä myös kaupassa.

Latausmahdollisuuden vuoksi poikkean joskus Suomenojan Intersportiin läheisen XXL:n sijasta. Kuulostaa hassulta, mutta näin se menee. Jos omistaisin kaupan, ravintolan tai kahvilan, laittaisin latausmahiksen kuntoon ja sassiin. Sähköauton latausmahdollisuus saattaa sähköautoilijalle olla se ratkaiseva ostopäätökseen vaikuttava tekijä kun muut asiat menevät vaakakupissa tasan.

K-Latauksen osalta en vaan ole aivan vakuuttunut. Pikalaturit eivät aina toimi. Type 2 toimii kyllä.

4. Hietalahden tori

Espoo-listaan putkahtikin yksi Helsingissä sijaitseva laturi. Hietalahden hallin kulmalla on Virran operoima Type 2-tolppa, jossa lataan autoa usein. Omaa lähisukua asuu lähistöllä, joten näillä kulmilla tulee liikuttua ympäri vuoden. Harrastan tanssia ja treenien ajaksi auton saa näppärästi parkkiin. Alkuverryttelykin hoituu kun hölkkää Hietalahden torilta Manskun DCA:lle.

Terveisiä DriveNow’lle: autot roikkuvat usein tolpassa vaikka laturin valo on vihreä.

5. Tapiola, AINOA, Q-Park

Tämä latauspiste on uusin tulokas arjessani ja noussut nopeasti suosikiksi! Laturit ovat tasolla -2 Länsituulenkujan sisäänkäynnin lähellä. Minulla on treenejä myös Tapiolassa ja käymme viikonloppuisin perheen kanssa silloin tällöin Tapiolassa asioilla. On kiva mahdollisuus ladata auto treenien aikana tai asioidessa.

Tapiolan lataus käynnistyy millä tahansa RFID-tägillä.

Toivoisin, että myös Tapiolan liityntäparkkiin alemmille tasoille tulisi jossain vaiheessa latausmahdollisuus. Nyt lataustolpat ovat eri tasossa, eivätkä palvele työmatkalaisia.

Tässä lista kahden vuoden aikana ylivoimaisesti eniten käyttämistäni latauspisteistä!

Mitään tilastoa minulla ei ole siitä, minkä verran latauksiin kodin ulkopuolella on mennyt rahaa arkena. Suurin osa latauksista pääkaupunkisedulla on kahden vuoden aikana ollut maksuttomia.

Sen verran osaan arvioida kustannuksia kodin ulkopuolella arkisin tapahtuvien latausten osalta, että kuukausitasolla puhutaan pikemminkin 5 eurosta kuin 10 eurosta.

Käynnistän kaikki lataukset RFID-tägillä – suosittelen lämpimästi tägien tilaamista!

Author: paulasavonen

Perheenäiti Espoosta kirjoittaa arjen kokemuksista sähköautoilusta perheessä, jossa on kaksi sähköautoa ja kaikki matkat kuljetaan sähköllä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s