Anna sähköautoilijalle mahdollisuus ladata silloin, kun hän pysähtyisi muutenkin!

Norjassa on jo lähes 200 000 sähköautoa. Millaisia vinkkejä maan sähköautoilijoiden liiton johtaja Christina Bu antaa niille maille, joissa vasta valmistaudutaan sähköautojen määrän kasvuun?

Poimin alle muutamia esille nousseita asioita Christinan fasilitoimasta “Preparing for a mass market” –   työpajasta, joka järjestettiin 29.11. Fortum Charge & Driven E-Mobility Exposed -tapahtuman yhteydessä Suomen Luontokeskus Haltiassa.


“Never put up only one charger!”

Älkää koskaan pystyttäkö vain yhtä laturia! Kun latauspisteitä perustetaan ja asennustyö tehdään joka tapauksessa, kannattaisi jo nyt varautua sähköautojen lukumäärän kasvuun. Työ maksaa itsensä takaisin.

“Have a 24/7 top-notch customer-service”

Sähköautoilijat ajavat autoillaan kuten muutkin autoilijat – päivällä, illalla, yöllä ja aikaisin aamulla. Latauspisteiden asiakaspalvelun on toimittava ympäri vuorokauden ja haastaviinkin kysymyksiin on pystyttävä reagoimaan, oli vuorokauden aika mikä tahansa.


“Put up different manufacturers’ chargers in one point”

Asentakaa eri valmistajien latureita samaan pisteeseen. Miksi? Siksi, että kuskit tykkäävät ja he ovat eri palveluntarjoajien asiakkaita. Kilpailu on hyvä juttu, lisäksi tämä on riskienhallintaa: jos jonkun tarjoajan systeemi on alhaalla, toinen saattaa toimia.

“Create an easy payment system that you can use when it’s cold and dark”

Kylmällä, pimeällä ja sateella on inhottavaa näpytellä tekstiviestejä taivasalla. Luo maksutapa, joka on mahdollisimman helppo ja markkinoi RFID-sirulla toimivaa maksua: tästä Norjassa tykätään eniten, mutta kaikki kuskit eivät välttämättä vielä tiedä RFID-vaihtoehdosta.

“Having chargers only around cities limits the use of EV”

Jos pikalatureita on vain isojen kaupunkien ympärillä, rajoittaa se sähköautojen käyttöä maanteillä. Suunnittele latausverkosto niin, että sähköautolla voi ajaa pitkiäkin matkoja.

“Make sure that the EV drivers do not need to stop for charge – make sure they can charge when they stop.”

Tästä olen vahvasti samaa mieltä! Varmista, että sähköautokuskien ei tarvitse pysähtyä vain lataamaan, vaan tarjoa heille latausmahdollisuutta siellä, missä he muutenkin pysähtyisivät. Kauppakeskukset, huoltoasemat ja mäkkärit ovat Norjassa suosituimpia latauspaikkoja. Suunnittele latausasemat niin, että sähköautokuskin ei tarvitse poiketa valtatieltä.

“In Oslo, most of the buildings are appartments – how to design the infra to support charging?”

Oslossa suurin osa asunnoista on kerrostaloasuntoja. Miten suunnitella kaupunkien infra niin, että se tukee kasvavaa sähköautokantaa? Jos valtaosa kaupungin asukkaista asuu kerrostaloissa, miten lataus järjestetään?

“Tell about the etiquette, the simple things – how to do this and that…”

Jaa tietoa etiketistä, hyvistä tavoista ja käytännöistä. Kerro ja toista yksinkertaisiltakin kuulostavia asioita, sillä ne ovat aina uusia jollekin. 

Tässä päällimmäiset! Kiitos vielä Fortum Charge & Drivelle mielenkiintoisesta tapahtumasta ja siitä, että tavallisetkin sähkiskuskit saivat mahdollisuuden osallistua! Esitykset löydät täältä: https://digitalisttv.telia.fi/e-mobility-exposed/whole

Author: paulasavonen

Perheenäiti Espoosta kirjoittaa arjen kokemuksista sähköautoilusta perheessä, jossa on kaksi sähköautoa ja kaikki matkat kuljetaan sähköllä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s