Hietalahden kirppiksellä käy heinäkuussa kuhina – sähköautolla mahdut mukaan

Hietalahden torilla Helsingissä käy heinäkuun kirpputoripäivinä melkoinen kuhina! Parkkipaikka on kortilla, paitsi jos liikut sähköllä.

Kävin kaupungilla. Ajattelin pyörähtää alennusmyynneissä ennen töiden alkua ja samalla katsoa miten Hietalahden torilla sijaitseva Helenin ja Virtapisteen latauspiste toimii. 

Asumme Länsi-Espoossa ja meiltä Helsingin keskustaan on reilu 20 kilometriä Länsiväylää pitkin. Edestakaisen matkan aikana Nissan Leafiä ei tarvitse ladata, eikä muutenkaan arkiajossa pääkaupunkiseudulla. Mutta Hietalahden torin laturi on varmasti kätevä jatkossa, sillä tori on lähellä Länsiväylän liittymää ja siitä pääsee helposti kävellen tai sporalla keskustassa melkein mihin vaan. Sitten on sähköautoetu –  latauksen aikaisesta pysäköinnistä ei liikennemerkin mukaan tarvitse maksaa. 

Laturi maastoutuu maisemaan

Ajoin auton parkkiin Hietalahden torille perjantaina puolen päivän jälkeen. Siellähän kävi kuhina! Kirpputorilla oli kauniina kesäpäivänä niin paljon porukkaa, ettei mukaan meinannut autolla mahtua. Katso kuva: löydätkö lataustolpan? 

Hietalahden tori kirppispäivänä heinäkuisena perjantaina. Missä se lataustolppa luuraa?

Helenin ja Virtapisteen latauspisteelle ajetaan Hietalahden kauppahallin kulmalta. Jos tulet esimerkiksi Bulevardilta, kierrä tori vastapäivään ja käänny heti hallin takaa Lönkalta ennen liikennevaloja vessapömpelin ja hallin välistä torille. Tadaa! Type 2 -tolppa on paraatipaikalla hienosti mustalla maalilla maastoutettuna hallin kulmalla. 

Laturi toimii tekstarilla tai Virtapisteen RFID-tägillä. Itselläni on käytössä tägi: kaapeli kiinni autoon ja lataus alkaa näyttämällä RFID-tägiä lukijalle.  

Helenin ja Virtapisteen latauspiste on musta, eikä huuda olemassaoloaan. Se on minusta hyvä juttu – musta väri maastoutuu kaupunkimaisemaan.

Maitoa kaupasta ja takaisin kotiin

Olin jo kotimatkalla keskustasta Espoooseen kun poikkesin torille.Tällä kertaa en tajunnut, että olisin voinut ajaa lataustolpalle jo tulomatkalla ja käydä hoitamassa asiat keskustassa akun latautuessa. 

Nyt kävin latauksen aikana vain Hietalahdenrannan kaupassa, ostin pari litraa maitoa ja lähdin kotimatkalle. Tänä aikana sain kuitenkin parikymmentä kilometriä akkuun lisää virtaa. 

Vinkatkaa hyvistä latauspisteistä Helsingissä! 

Helsinki on toinen kotikaupunkini. Asuin lapsuuden Konalassa,  opiskeluaikoina Haagassa ja Viikissä ja myöhemmin Pitäjänmäessä. Ajaminen Helsingissä on tuttua, mutta sähköautoilijana uutta ovat latauspisteet. 

En ole vielä Hietalahden lisäksi muita latureita keskustassa käyttänyt, koska arjen päivittäisessä ajossa lataukselle ei ole tarvetta. Kertokaa hyviä vinkkejä parhaista latauspisteistä kantakaupungin alueella? Ja mihin mielestänne uusia latauspisteitä voisi sijoittaa? Mihin pikalaturit on piilotettu?

Oma vinkkini Hietalahden torilla lataaville – lukitkaa kaapeli autoon, jos lähdette pariksi tunniksi asioille. Talvella tori on aika ajoin melko autio, varsinkin silloin kun kauppahalli on kiinni. 

Author: paulasavonen

Perheenäiti Espoosta kirjoittaa arjen kokemuksista sähköautoilusta perheessä, jossa on kaksi sähköautoa ja kaikki matkat kuljetaan sähköllä.

3 thoughts on “Hietalahden kirppiksellä käy heinäkuussa kuhina – sähköautolla mahdut mukaan”

 1. Todella hieno homma tuo sähköautoilu. Siinä on vaan yksi huono puoli sellaiselle, joka ajaa autolla paljon. Matka stoppaa, kun virta loppuu. Meillä on loma-asunto Oulussa, jonne tulee matkaa Helsingistä 625 km. Kesäisin ajoaika n. 8 tuntia 10 minuuttia. Talvisin tunti enemmän. Omatunto ei kolkuta meitä vaikka emme aja sähköautoa, sillä Helsingissä käytämme pelkästään julkisia ajoneuvoja (bussi, metro), tai kävelemme kauppaan edestakaisin jalan n. 2 km suunta.
  Sähköautoilu on tulevaisuutta, joillekin nykyaikaa, mutta ihmisille, jotka asuvat kaukana pääkaupungista, se ei ole realistista. Parvekkeeltamme näkyy n. 100 autoa ja omistajat ovat useimmiten ikäihmisiä, joilla ei ole varaa sähköautoon. Sääli!
  Hyvää alkavaa viikkoa.

  Like

  1. Kiitos kommentista! Olen samaa mieltä ja tottahan se on että kun sähkö loppuu, liikkuminen tyssää. Jokaisella on vapaus liikkua miten haluaa😊 Terveiset junasta Tampereelta.

   Liked by 1 person

   1. Hien vastaus. Arvostan sitä kovasti. Pelkäsin, että olit intoilija, mutta totta tosiaan jokaisella on vapaus liikkua miten haluaa. Kun olimme tilaamassa uutta autoa kesäkuussa selvittelin kuinka selviäisimme Hybridillä, mutta Oulussa oli ongelmia, jos virta loppuu kokonaan, niin normaalia lohkolämmitintä ei saanut, vaan siihen olisi auto jysähtänyt. Onhan se jo jotain, että luovumme isosta Bemarista ja siirrymme pienempään Bemariin eli “down shifting”. 🙂

    Lomilla ajelemme paljon Saksassa, ja nautimme siellä sekä moottoriteillä ja hiljaisilla sivuteillä ajosta. Terveiset aurinkoiselta parvekkeelta Oulusta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s